Ujedinjeni protiv kovida su pokrenuli afrirmativnu društveno-korisnu kampanju ”Izaberi život. Vakciniši se!” u cilju poboljšanja odziva na vakcinaciju u Republici Srbiji. Sve o vakcinama možete pročitati na ovoj stranici.

vakciniši se
0 %
vakcinisanih jednom dozom
0 %
vakcinisanih sa dve doze
0 %
vakcinisanih sa tri doze

Procenti se odnose na celu populaciju RS i isključuju ljude bez boravka koji su u RS primili vakcinu (ukupno 350 299 doza). Ažurirano 6. 2. 2022. 

Izvor i bazu podataka o vakcinaciji u Srbiji koja obuhvata zvanično objavljene informacije možete naći ovde.

U stanju pandemije i infodemije najvažnije oružje koje imamo je proverena i naučno dokazana informacija. Da bismo do njih došli moramo se osloniti na relevantne izvore i logičko razmišljanje. Zato na ovoj stranici možete pronaći sve stručne tekstove naših članova o vakcinama i vakcinaciji, prevode najnovijih preporuka relevantnih institucija kao što su Svetska zdravstvena organizacija i centri za kontrolu bolesti (američki CDC i evropski ECDC) kao i najnovije naučne publikacije na tu temu. U tekstovima će biti prikazani i originalni video materijali kao i pouzdani izvori za dalje čitanje.

Kolektivni imunitet funkcioniše tako što niko nije bezbedan dok svi nisu bezbedni, zato informišite se, naučite, pitajte nas, ne plašite se i vakcinišite se!

Svi zajedno, ujedinjeni, vratićemo život u normalu!

Promotivni video

UPK se zahvaljuje svima koji su učestvovali u realizaciji ovog promotivnog spota: kafe “Vjeran pas”, opšta bolnica “Aurora”, Srđan Dragojević – reditelj, Miloš Samolov – glumac, Marko Nedeljković – glumac, Biljana Prvanović – producent, Dušan Joksimović – direktor fotografije, Miloš Jovanović – šarfer, Miloš Ristić – pratilac kamere, Dejan Kragulj – tonski snimatelj, Tatjana Strugar – kostimograf, Marina Škundrić – ass kostimografa, Sandra Ivatović – masker, Sava Mihajlov – rekviziter, Vladimir Gajić – montažer, Vladan Korać – Koki – dizajner zvuka, Goran Todorić – kolor korekcija, statisti – Nikola Pršendić, Milica Vučković, Uroš Lazarević, Jelena Amzirkov, Mila Lazarević, Vuk Vučić, Oliver Tošković, Stefan Nikolić

Stručni članci o vakcinama i vakcinaciji

Ova stranica namenjena je vakcinaciji, sve druge teme i saopštenja nađite ovde

Grip i kovid

Vodič za treću dozu vakcine

Da li treba da nas brine delta soj virusa korona?

Astrazeneka vakcina i tromboza – neželjeni efekat ili koincidencija

Vakcinacija u Srbiji – izazovi, šanse, problemi i rešenja

Neželjeni efekti vakcina protiv COVID-19

141 ORGANIZACIJA I MEDIJ POKRENULI KAMPANJU “VAKCINIŠI SE”

Efekti novih sojeva virusa na COVID-19 vakcine

Različite vrste COVID-19 vakcina

Kako se razvijaju vakcine?

Kako vakcine rade?

Proizvodnja, sigurnost i kontrola kvaliteta vakcina

Pregled vakcina koje se koriste u Srbiji

Kontaktirajte nas