Potpisivanje peticije za formiranje solidarnog fonda “dr Nenad Maksimović”

“Svet nije loše mesto zbog loših ljudi, već zbog dobrih koji ništa ne preduzimaju.” A. A.

Pre više od godinu dana uputili smo javni poziv Lekarskoj komori Srbije (LKS) i pokrenuli inicijativu za osnivanje fondacije za školovanje dece lekara preminulih od kovida 19, koja bi nosila ime preminulog kolege, anesteziologa dr Nenada Maksimovića. Kako LKS nije uradila ništa po tom pitanju iako joj je to prema Statutu jedna od obaveza, sada smo ponovo pokrenuli tu temu. Udruženje UPK priprema pravna rešenja za formiranje takve fondacije o čemu ćemo vas blagovremeno obavestiti.

Molimo kolege sa licencom LKS da se priključe ovoj inicijativi koja podrazumeva da LKS preusmeri mali deo iznosa, koji joj po sili zakona uplaćuju lekari svakog meseca, u solidarni fond “dr Nenad Maksimović”. 

Da bismo u navedenom uspeli i da ova inicijativa ne bi bila samo mrtvo slovo na papiru moramo zajedno da izvršimo pritisak na malobrojne kolege, “funkcionere LKS”, koji sebe smatraju našim predstavnicima trošeći novac koji im mimo naše volje uplaćujemo, da makar deo tog novca usmere u humanitarni fond. Time bismo koliko je u našoj moći doprineli pristojnom odrastanju i obrazovanju dece naših kolega preminulih od kovida 19.

Priključite se inicijativi tako što ćete potpisati peticiju ispod i deliti sa kolegama i na društvenim mrežama.

Ostali sugrađani i pravna lica koji žele da daju podršku ovoj inicijativi mogu da potpišu građansku peticiju.

Peticija UPK za formiranje fondacije "dr Nenad Maksimović"
Molimo Vas da svojim potpisom podržite ovu inicijativu. Ovu peticiju mogu da popune svi lekari koji imaju licencu Lekarske komore Srbije. Imena potpisnika neće biti dostupna javnosti.
Svi lični podaci će biti strogo čuvani, neće biti javno prikazani, niti deljeni sa trećim licima, i biće korišćeni isključivo u svrhu pokretanja inicijative za formiranje fonda "dr Nenad Maksimović"

Ostali sugrađani i pravna lica koji žele da daju podršku ovoj inicijativi mogu da potpišu građansku peticiju.

7 thoughts on “Potpisivanje peticije za formiranje solidarnog fonda “dr Nenad Maksimović””

    1. milan zaric

      32.643 licencirana doktora u srbiji x0,8% mesecno od prosecne plate 1000eu=250.000 cca(gresim li?)

  1. Maja Mitrović

    Konačno da znamo kome i čemu ide lova koju dajemo za LKS. Bravo! Svaka čast, odlična ideja!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *