Novogodišnje želje

Imajući u vidu trenutnu epidemijsku situaciju, koju karakterišu: 

1.nepostojanje adekvatnih protivepidemijskih mera i oglušivanje o one koje postoje na papiru,

2.nedovoljan odziv stanovništva za vakcinaciju i 

3.prisustvo omikron varijante SARS-CoV-2 virusa u Srbiji, 

Ujedinjeni protiv kovida JOŠ JEDNOM pozivaju zdravstvene vlasti na hitnu akciju!

Podsećamo da smo 10.12.2021. poslali zdravstvenim vlastima, kao svoj predlog, Strategiju suzbijanja epidemije virusa korona u Republici Srbiji i njenih posledicaApelujemo da se preduzmu neophodni koraci navedeni u strategiji koji bi uticali na prekid lanca transmisije virusa i sprečavanje daljeg umiranja stanovništva usled kovida 19. 

Svi smo odgovorni i samo zajedno možemo da dovedemo situaciju pod kontrolu! 

Naglašavamo da će svi oni koji budu dozvolili i oni koji budu organizovali masovna okupljanja za vreme predstojećih slavlja i novogodišnjeg dočeka i oni koji su samo deklarativno protiv toga (medicinski deo Kriznog štaba) biti DIREKTNO ODGOVORNI za umiranje ljudi. 

Oni koji planiraju doček organizovan u korist prenošenja virusa neka shvate da je poništeno slavlje bolje nego poništen život i neka misle na svoje starije, svoju decu i svoje zdravstvene radnike. 

A svi oni koji veruju da će im to što su dozvolili nepoštovanje zakona i dočeke raznih vrsta doneti neku političku korist, neka znaju da nas pamćenje dobro služi, a da u svet o nama šalju poruku kako smo mi samo jedno neobuzdano i necivilizovano pleme koje čine sebični i nesolidarni ljudi. A nije tako.

Ne postoji važniji zadatak od čuvanja života i zdravlja građana i obezbeđivanja normalnog funkcionisanja zdravstvenog sistema. 

Proslavite praznike u uskom krugu porodice i prijatelja, poštujući preventivne mere, misleći na svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko vas. Jedina stvar koja treba da se slavi je život. Čuvajući ga.

Svima želimo dobro zdravlje. Srećni praznici. 

IO i Savet UPK

Kontaktirajte nas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *